expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

RUUD BALK , Fotografie

RUUD BALK
Fotografie


01 en 02 March 2009 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Architectuurfoto’s Van Ruud Balk Één Dag In Kunsthal Weert

Na een winterslaapje van drie maanden start het nieuwe programma op de eerste zondag van de maand met monumentale foto’s van de bekende Eindhovense fotograaf Ruud Balk (1956).

Balk, autodidact als excuus voor opleiding, fotografeert altijd op locatie, ook wanneer hij portretten maakt. Vrij werk van Ruud Balk is te zien in de Bibliotheque Nationale te parijs. Ook is hij bekend van de portretten in het Philips Muziekcentrum. In de Kunsthal laat hij grote foto’s zien van het Romeinse amfitheater in Arles en van het Guggenheimmuseum te Bilbao, ontworpen door Frank Gehry.

Dichter bij huis heeft hij in samenwerking met meerdere fotografen en andere kunstenaars enkele alternatieve fotoboeken van zijn woonplaats.

Voor EINDHOVEN 365 maakte een team ter grootte van het aantal dagen van de week een jaar lang elke dag een foto, te beginnen op 1 januari 2006.

EINDHOVEN 365 VOLUME 2 kwam al tot stand in 2008 met mensen uit die stad, die bereid waren hun meest ongekende naaktheid te tonen. Naaktheid in de zin van bijzonder, ongewoon. Een bonte verzameling bekende en onbekende stadgenoten passeert de revue!

Ruud Balk is op zondag 1 maart van 11 – 17 uur aanwezig in de kunsthal. De entree is gratis.

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.